top of page
  • gezinshuisknuzz

Wat gaat de tijd snel:

Inmiddels is het al een tijdje geleden dat ik wat heb gepost, je zou haast denken dat er niets is gebeurd in de afgelopen maanden maar niets is minder waar.. Zuzz heeft haar aller laatste nestje mogen krijgen dit x met de knappe kerel Loki van Zaansedoodles.

9 prachtige puppekindjes met allemaal hun eigen uiterlijk en persoonlijkheid.

Ik vindt het persoonlijk altijd weer een wonder de geboorte, moederinstinct, het snelle opgroeien, de matching en de gezinnen.

De matching is iets wat ik altijd spannend vind maar ook naar uitkijk.. dan vallen vaak de puzzelstukje op hun plek .. en niet veel later kan ik dan de eigenaren bellen met de mededeling gefeliciteerd pup... komt bij jullie wonen.


Voor de matching ( puppytesten ) werk ik graag samen met Susan van Clinidogs therapiehonden trainingscentrum https://sites.google.com/site/clinidogstrainingscentrum/

Suzan is een breed geschoolde hondengedragsdeskundige en is onder andere een bekende in het werkveld van de Aai, opleiden van psychosociale hulphonden en het afnemen van Pada testen.

Door de puppytesten, wat wij als fokker in het nest zien en de wensen en samenstelling van de gezinnen proberen wij zo zorgvuldig mogelijk onze pups te plaatsen bij de nieuwe eigenaren.

Bij deze test wordt aan de hand van verschillende proefjes een indicatie gegeven van wat aan temperament en aard van de hond kan worden verwacht. En wat nog belangrijker is... Suzan geeft vooral tips, do's en dont's over de pup. De ene pup is bijvoorbeeld voergericht, de andere maakt echt verbinding, de ene pup is bomproof op geluid en een ander reageert juist wel op geluid. Nadat alle pups zijn getest bespreken we de kenmerken die Suzan heeft gezien.. en kijken we of ik die ook herken want tja een pup kan in een keer toch iets anders laten zien als ze alleen in een vreemde omgeving met een vreemd iemand zijn...en ook dat zegt iets over het karakter van de pup. Daarna komt het leukste gedeelte welke pup bij welk gezin en het mogen bellen...

De pups zijn inmiddels allemaal opgehaald, alle gezinnen hebben de tips, tops, do's en dont's mee gekregen en nu is het aan de gezinnen om hun kanjer groot te brengen en uit te laten groeien tot lieve, mensgerichte, stabiele Labradoodles.

En daar heb ik met deze leuke baasjes al het vertrouwen in.

111 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


MPRS Janssen
MPRS Janssen
Sep 25, 2023

Leuk om ook deze blog weer te lezen. En wat een mooie pups. Zo herkenbaar met onze ervaring met jouw werkwijze.

Wij genieten en zijn nog steeds zo blij met onze puberpup Marley (Eerder nestje van Zuzz)

Hij is zo’n lieve, ondeugende knuffelkont. En hij past perfect bij ons gezin.


Like

Amrita Panday
Amrita Panday
Sep 24, 2023

We hadden zelf niet beter kunnen kiezen. Een match made heaven en iedere dag nog zo blij en dankbaar dat we Tony hebben gekregen!

Like

An
An
Sep 24, 2023

Ook wij zijn nog steeds dolgelukkig met Balou (nest Lemon). We kijken uit om Suzan te ontmoeten, de workshops lijken ons heel waardevol! Mooie foto's 😍

Like

Wikke van der Burg
Wikke van der Burg
Sep 24, 2023

Prachtig weer om te zien!!!hoeveel aandacht en zorg jullie geven voor elk nestje. Onze labradoodle job is van het het vorige nest en ook net zo getest door suzqn. Elke gezin krijgt de beste hond die bij hun past. ben ik heilig van overtuig.

Like

Wendy Vrieling-Postema
Wendy Vrieling-Postema
Sep 24, 2023

Wij zijn dolgelukkig met onze pup Loa. Ze is erg speels en op ons gericht. we genieten elke dag volop en ik heb niet het idee dat ze nog maar een week bij ons woont. Het voelt al veel langer

Like
bottom of page