top of page
  • gezinshuisknuzz

Het eerste Knuzz trainingsweekend op Texel


En dan zit het er al weer op.. Het eerste trainingsweekend van Knuzz Doodles op het prachtige eiland Texel bij Suzan van Clinidogs En wat heb ik genoten.. En veel geleerd.


Mijn motto wordt niet.. HAZES IS DE BASIS.... MAAAAR AANDACHT IS DE BASIS .🤩


En ja natuurlijk wist ik dat al, maar als je in een weekend 4 x een uur les hebt dan wordt dat steeds meer duidelijk.. Suzan is een geweldig instructrice die met enorm veel humor iets kan duidelijk maken en vertellen.


Samen met de baasjes van Job, Balou en Simba hebben we het weekend gewerkt aan aandacht, balans en coördinatie, impuls controle en trekken aan de riem. Een weekend in een bubbel met je hond.. En dat was geweldig!


Voor mij gaf naast "aandacht is de basis" de opmerking van susan.. Elke wandeling is een trainingsmoment een oja moment .. En ja die zijn intensief en soms niet leuk.. Maar totdat je hond een jaar of 2 is is dit een feit. Blijf tijdens die wandelingen met je hond in een bubbel .. Het gaat om jou en je hond.. Let op aandacht en het inchecken van je hond.


Trekken aan de lijn.. Vanaf het moment dat je het huis verlaat niet toe staan.... En belonen, belonen, belonen ook je puber hond heeft veel positieve beloning nodig en dus niet denken agh ze is nu 9 maanden de beloning kan wel minder want ze weet het wel.


Naast alle leermomenten was het bovendien enorm gezellig en kan ik als fokker van deze prachtige pubers alleen maar enorm trots zijn!!.


In het voorjaar wordt er weer een traingsweekend gepland.. En ik kijk er nu al naar uit en wie weet zijn we dan welk met meer Knuzz Doodles.81 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page