top of page
  • gezinshuisknuzz

Ik weet het .. de tijd gaat snel .. dat zie je als je vader of moeder bent geworden van een eigen kindje... elk ontwikkelingstapje die je kindje dan maakt daar sta je dan volledig bij stil.. en hoe vaak zeg je dan wel niet tegen elkaar .. jeetje wat gaat het snel .. en wat kan ze al veel.. trotser dan trots kun je dan vaak niet zijn. De mensen die mij kennen weten dat ik zelf 3 biologische kinderen heb waar ik ontzettend trots op ben! En dat wij ons leven met nog eens 6 kinderen delen .. Ook hun ontwikkelingsstapjes zijn net zo bijzonder als die van onze biologische kinderen. En regelmatig hebben wij het met elkaar erover hoe mooi het is is dat iedereen in zijn eigen tempo zich mag ontwikkelen ..


De ontwikkelingstappen van ons 10 tal .. die gaan in een razend tempo .. en elke dag als ik in mijn puppybubbel zit zie ik wat anders.. als ze net zijn geboren is er .. DE GEUR ( echt deze is net zo lekker als die van een baby die net is gewassen met Zwitsal haha ) de piepgeluidjes en dan nog het trotse gevoel omdat Lemon het allemaal zelf regelt en ik niets hoef bij te voeden .. Lemon kiest ook al regelmatig voor haar zelf .. dan ligt ze niet meer bij de puppies in de kist maar ligt ze ervoor of op het bed voor de kist. En ze komt regelmatig even bij ons op de bank zitten. De geboorte gewichten van de puppies waren met 10 dagen allemaal ruimschoots verdubbeld mama Lemon heeft gewoon slagroom ipv melk in de tepels ..

Ook motorische zijn ze volop in ontwikkeling... ze ontdekken nu al dat ze pootjes hebben en lopen al enkele stapjes door de kist ( vallen doen ze nog veel meer ..het zijn net van die duikelaartjes.. paar stappen lopen en dan hop.. vallen.. lopen... hop... vallen.. )

En dan zijn sinds gisteren en vandaag de oogjes open.. en raak ik helemaal verliefd op mijn puppekindjes ( nog meer dan dat ik al was... kan dat ..eummm ja blijkbaar wel.) De koppies veranderen dan helemaal en als ze dan met die mooie oogjes je aankijken ..Smelt ( en ja ik weet dat ze nog niet goed kunnen zien ;) ) .. Voor de puppies een hele stap ze gaan zodra de oogjes open zijn ( oren gaan dan ook open) van de neonatale fase naar de overgangsfase .. een volgende post zal ik daar meer over vertellen.


In de afgelopen 2 weken zijn er ik weet niet hoeveel foto's en filmpjes gemaakt die ik met alle nieuwe puppy eigenaren deel. Helaas komt het dan regelmatig voor dat ik vergeet dat de ochtend voor heel veel mensen wat later begint dan die van mij. En dan kan het zo zijn dat ik om 6 uur s morgens een foto in de gezamenlijke app verstuurd ..oeps sorry.


Ook ik zit volop in ontwikkeling zo heb ik voor het eerst in mijn leven een teams bijeenkomst georganiseerd voor de nieuwe baasjes. Ik heb aan verschillende teams vergaderingen deel genomen maar tot nu toe nog nooit een zelf georganiseerd.

Tijdens deze bijeenkomst hebben we het over hondentaal gehad en was ik de dagen ervoor bezig geweest met het maken van een PowerPoint presentatie over hondentaal met foto's en filmpjes. Want waar bestaat hondentaal eigenlijk uit? Hoe herken je stress signalen, wat is leuk spel ?

Al snel kwam ik er achter dat ik toch niet zo handig ben in het organiseren van een online meeting.. hoe deel je een PowerPoint zo dat iedereen het kan zien? En laten we eerlijk zijn het is best handig als iedereen dan ook nog de filmpjes kunnen zien en horen. Ik dacht dat mijn motto het volgende was: Ik heb het nog nooit gedaan maar ik denk dat ik het wel kan.


Helaas pindakaas ik blijk toch ook een ander motto te hebben: Al het begin is moeilijk en heb even geduld met mij .. Een motto die bij veel puppy eigenaren zal passen als hun eigen puppekind bij hun thuis komt wonen..

Maar na deze avond .. geloof ik in het GEDULD..van de nieuwe baasjes

64 weergaven0 opmerkingen
  • jose knuzz doodles

Onze lemon had in nov een geslaagde date met een knappe vent.. Zuma van Puurdoodles en tijdens de echo net na de kerstdagen telde de dierenarts 6 puppies.. een mooi aantal al had ik zelf het idee dat er misschien wel 1 puppy zich had verstopt. Ondertussen groeide de buik van Lemon mooi en mochten we op 18 januari jl een röntgenfoto laten maken.. Lemon was 3 kilo zwaarder geworden en had inmiddels een mooie maar toch ook nog wel bescheiden buik.. de verrassing was dan ook wel erg groot dat er niet 6 puppies ( of 7 ) maar 10 puppies te tellen waren. Jeetje 10 puppies nu ben ik nog niet zo heel lang fokker.. en krijg ik maar een of twee keer per jaar een nestje... 10 puppies tellen op een röntgenfoto had ik nog niet eerder mee gemaakt.

Het nieuws moest dan ook wel even landen.. 10 puppies .... en dan gaan mijn gedachten toch wel een beetje met mij op de loop ... hoe lang zal Lemon de puppies veilig in de buik houden .. hoeveel ruimte heeft ze in haar buik... hoe zal de bevalling gaan.. zullen alle pups wel gezond en zwaar genoeg geboren worden.. en dan de voeding... zal ze genoeg voeding hebben .. ze heeft geen 10 tepels.. tja waar je je dan allemaal wel niet zorgen om maakt.

Je wilt goed voorbereid zijn dus het internet afgezocht hoe je eventueel het beste je moederhond tijdens de laatste loodjes kunt begeleiden zodat ze niet te mager uit de dracht komt en ook genoeg energie behoudt. Een jaar geleden had ik een lezing van Lotte Botter gevolgd over voeding tijdens dracht en het eerste jaar in het leven van de hond.. en daar had ik allemaal aantekeningen bij gemaakt zo enorm fijn !!

Lemon kreeg al enkele weken extra puppybrokken omdat deze brokken hoog in energie zitten .. maar met zoveel puppies in de buik kon ze echt wel wat meer voeding gebruiken.

De laatste dagen van de dracht stond Mothers pudding dagelijks naar behoefte op het menu daar zitten veel eiwitten in en ook was de polier op de markt erg blij met mij ..

In de app groep van de toekomstige puppy eigenaren ( waar ik van alles in deel ) werden er weddenschappen afgesloten van wanneer de puppy's geboren zouden worden. dag 58. 59. 60 of zou de puppies nog langer veilig bij Lemon in de buik blijven zitten..

Dag 62 begonnen bij Lemon de ontsluitingsweeën.. vanaf dit moment kroop ik in mijn puppybubbel en ben ik samen met mijn man dicht bij lemon .. de dag, avond en nacht zijn lang ..we slapen om en om op de bank in de puppykamer .. en als dag 63 aangebroken is heeft lemon nog steeds ontsluitingsweeën toch maar even contact met de dierenarts.. deze stelt ons gerust .. Lemon neemt haar tijd en dat is prima .. als uiteindelijk de persweeën beginnen neemt ze hier ook de tijd voor.. tussen de weeën door rust ze uit . Na een uurtje persweeën komt de dierenarts even checken hoe het gaat . Heel fijn een dierenarts die gewoon op zondag even aan komt!! Zodra de dierenarts weer naar huis is zetten de persweeën door en wordt er een prachtige reu geboren. De kennismaking tussen Lemon en haar zoon is vertederend en vanaf dat moment is ze een en al moeder en worden de pups in 3 uur tijd geboren .

Alle 10 zijn mooi op gewicht! en lemon is op en top moeder

Er zijn 7 reutjes en 3 teeftjes geboren en wij.... wij zijn zo enorm trots op Lemon en genieten volop van onze puppybubbel
182 weergaven6 opmerkingen
bottom of page