top of page
  • jose knuzz doodles

onze eerste blog..

Onze lemon had in nov een geslaagde date met een knappe vent.. Zuma van Puurdoodles en tijdens de echo net na de kerstdagen telde de dierenarts 6 puppies.. een mooi aantal al had ik zelf het idee dat er misschien wel 1 puppy zich had verstopt. Ondertussen groeide de buik van Lemon mooi en mochten we op 18 januari jl een röntgenfoto laten maken.. Lemon was 3 kilo zwaarder geworden en had inmiddels een mooie maar toch ook nog wel bescheiden buik.. de verrassing was dan ook wel erg groot dat er niet 6 puppies ( of 7 ) maar 10 puppies te tellen waren. Jeetje 10 puppies nu ben ik nog niet zo heel lang fokker.. en krijg ik maar een of twee keer per jaar een nestje... 10 puppies tellen op een röntgenfoto had ik nog niet eerder mee gemaakt.

Het nieuws moest dan ook wel even landen.. 10 puppies .... en dan gaan mijn gedachten toch wel een beetje met mij op de loop ... hoe lang zal Lemon de puppies veilig in de buik houden .. hoeveel ruimte heeft ze in haar buik... hoe zal de bevalling gaan.. zullen alle pups wel gezond en zwaar genoeg geboren worden.. en dan de voeding... zal ze genoeg voeding hebben .. ze heeft geen 10 tepels.. tja waar je je dan allemaal wel niet zorgen om maakt.

Je wilt goed voorbereid zijn dus het internet afgezocht hoe je eventueel het beste je moederhond tijdens de laatste loodjes kunt begeleiden zodat ze niet te mager uit de dracht komt en ook genoeg energie behoudt. Een jaar geleden had ik een lezing van Lotte Botter gevolgd over voeding tijdens dracht en het eerste jaar in het leven van de hond.. en daar had ik allemaal aantekeningen bij gemaakt zo enorm fijn !!

Lemon kreeg al enkele weken extra puppybrokken omdat deze brokken hoog in energie zitten .. maar met zoveel puppies in de buik kon ze echt wel wat meer voeding gebruiken.

De laatste dagen van de dracht stond Mothers pudding dagelijks naar behoefte op het menu daar zitten veel eiwitten in en ook was de polier op de markt erg blij met mij ..

In de app groep van de toekomstige puppy eigenaren ( waar ik van alles in deel ) werden er weddenschappen afgesloten van wanneer de puppy's geboren zouden worden. dag 58. 59. 60 of zou de puppies nog langer veilig bij Lemon in de buik blijven zitten..

Dag 62 begonnen bij Lemon de ontsluitingsweeën.. vanaf dit moment kroop ik in mijn puppybubbel en ben ik samen met mijn man dicht bij lemon .. de dag, avond en nacht zijn lang ..we slapen om en om op de bank in de puppykamer .. en als dag 63 aangebroken is heeft lemon nog steeds ontsluitingsweeën toch maar even contact met de dierenarts.. deze stelt ons gerust .. Lemon neemt haar tijd en dat is prima .. als uiteindelijk de persweeën beginnen neemt ze hier ook de tijd voor.. tussen de weeën door rust ze uit . Na een uurtje persweeën komt de dierenarts even checken hoe het gaat . Heel fijn een dierenarts die gewoon op zondag even aan komt!! Zodra de dierenarts weer naar huis is zetten de persweeën door en wordt er een prachtige reu geboren. De kennismaking tussen Lemon en haar zoon is vertederend en vanaf dat moment is ze een en al moeder en worden de pups in 3 uur tijd geboren .

Alle 10 zijn mooi op gewicht! en lemon is op en top moeder

Er zijn 7 reutjes en 3 teeftjes geboren en wij.... wij zijn zo enorm trots op Lemon en genieten volop van onze puppybubbel
200 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 Comments


Lisette
Feb 11, 2023

Mooie blog !!!!en wat zijn de puppies schattig en nu al heeel.knap en

Like

Hester Kelderman
Hester Kelderman
Feb 11, 2023

Wat mooi om je blog te lezen! Krijg gewoon opnieuw weer kippenvel. Hoe gepassioneerd, lief, professioneel en betrokken je dit alles doet. Wij hebben onze pup nog niet eens "live" ontmoet maar voelen nu al zo'n band. Wij zijn heel blij met jullie! 👍🏼🥰

Like

lodewijk.s
Feb 11, 2023

Super leuk om het verhaal van lemon te volgens via deze blog. wat een topmoeder is ze 🥰

Like

Amrita Bloemen-Panday
Amrita Bloemen-Panday
Feb 11, 2023

Wat is de site prachtig geworden! Ondanks dat we geen eerdere ervaring hebben met fokkers, of honden, realiseren we ons dat we ons geen betere hadden kunnen wensen. De liefde, energie aandacht en enthousiasme voor de pups, maar ook voor ons als aanstaande hondenbezitters is bijzonder. En we kunnen niet wachten om de pups live te ontmoeten!

Like

nterhorst
Feb 10, 2023

Wat leuk om dit zo mee te mogen beleven! Je neemt me echt mee in dit avontuur met Lemon. Een geboren moeder blijkbaar! En wat een schattige foto’s😍!!

Like
bottom of page