top of page
  • gezinshuisknuzz

Hoe dan?Die ontwikkelingsstappen gaan zooo snel..

Ik weet het .. de tijd gaat snel .. dat zie je als je vader of moeder bent geworden van een eigen kindje... elk ontwikkelingstapje die je kindje dan maakt daar sta je dan volledig bij stil.. en hoe vaak zeg je dan wel niet tegen elkaar .. jeetje wat gaat het snel .. en wat kan ze al veel.. trotser dan trots kun je dan vaak niet zijn. De mensen die mij kennen weten dat ik zelf 3 biologische kinderen heb waar ik ontzettend trots op ben! En dat wij ons leven met nog eens 6 kinderen delen .. Ook hun ontwikkelingsstapjes zijn net zo bijzonder als die van onze biologische kinderen. En regelmatig hebben wij het met elkaar erover hoe mooi het is is dat iedereen in zijn eigen tempo zich mag ontwikkelen ..


De ontwikkelingstappen van ons 10 tal .. die gaan in een razend tempo .. en elke dag als ik in mijn puppybubbel zit zie ik wat anders.. als ze net zijn geboren is er .. DE GEUR ( echt deze is net zo lekker als die van een baby die net is gewassen met Zwitsal haha ) de piepgeluidjes en dan nog het trotse gevoel omdat Lemon het allemaal zelf regelt en ik niets hoef bij te voeden .. Lemon kiest ook al regelmatig voor haar zelf .. dan ligt ze niet meer bij de puppies in de kist maar ligt ze ervoor of op het bed voor de kist. En ze komt regelmatig even bij ons op de bank zitten. De geboorte gewichten van de puppies waren met 10 dagen allemaal ruimschoots verdubbeld mama Lemon heeft gewoon slagroom ipv melk in de tepels ..

Ook motorische zijn ze volop in ontwikkeling... ze ontdekken nu al dat ze pootjes hebben en lopen al enkele stapjes door de kist ( vallen doen ze nog veel meer ..het zijn net van die duikelaartjes.. paar stappen lopen en dan hop.. vallen.. lopen... hop... vallen.. )

En dan zijn sinds gisteren en vandaag de oogjes open.. en raak ik helemaal verliefd op mijn puppekindjes ( nog meer dan dat ik al was... kan dat ..eummm ja blijkbaar wel.) De koppies veranderen dan helemaal en als ze dan met die mooie oogjes je aankijken ..Smelt ( en ja ik weet dat ze nog niet goed kunnen zien ;) ) .. Voor de puppies een hele stap ze gaan zodra de oogjes open zijn ( oren gaan dan ook open) van de neonatale fase naar de overgangsfase .. een volgende post zal ik daar meer over vertellen.


In de afgelopen 2 weken zijn er ik weet niet hoeveel foto's en filmpjes gemaakt die ik met alle nieuwe puppy eigenaren deel. Helaas komt het dan regelmatig voor dat ik vergeet dat de ochtend voor heel veel mensen wat later begint dan die van mij. En dan kan het zo zijn dat ik om 6 uur s morgens een foto in de gezamenlijke app verstuurd ..oeps sorry.


Ook ik zit volop in ontwikkeling zo heb ik voor het eerst in mijn leven een teams bijeenkomst georganiseerd voor de nieuwe baasjes. Ik heb aan verschillende teams vergaderingen deel genomen maar tot nu toe nog nooit een zelf georganiseerd.

Tijdens deze bijeenkomst hebben we het over hondentaal gehad en was ik de dagen ervoor bezig geweest met het maken van een PowerPoint presentatie over hondentaal met foto's en filmpjes. Want waar bestaat hondentaal eigenlijk uit? Hoe herken je stress signalen, wat is leuk spel ?

Al snel kwam ik er achter dat ik toch niet zo handig ben in het organiseren van een online meeting.. hoe deel je een PowerPoint zo dat iedereen het kan zien? En laten we eerlijk zijn het is best handig als iedereen dan ook nog de filmpjes kunnen zien en horen. Ik dacht dat mijn motto het volgende was: Ik heb het nog nooit gedaan maar ik denk dat ik het wel kan.


Helaas pindakaas ik blijk toch ook een ander motto te hebben: Al het begin is moeilijk en heb even geduld met mij .. Een motto die bij veel puppy eigenaren zal passen als hun eigen puppekind bij hun thuis komt wonen..

Maar na deze avond .. geloof ik in het GEDULD..van de nieuwe baasjes

83 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


An
An
Mar 30, 2023

Nog even een vraagje, ik zou je graag 5 sterren willen geven als Google review- maar dat kan niet? zie ik🤔

Like
bottom of page