top of page
20210110-1U5A6334.jpg

EEN AUSTRALIAN LABRADOODLE.. IS GEEN SPEELGOED HONDJE


Door zijn lieve en knuffelbare uiterlijk heeft je pup een groot aaibaarheidsfactor en wordt er wel eens vergeten dat ook de Australian Labradoodle een HOND is en dus opgevoed moet worden.

Neem alleen een Australian Labradoodle als je ook echt daadwerkelijk tijd hebt om hem goed op te kunnen voeden.

Honden en Australian Labradoodles in het speciaal hebben echt aandacht nodig en zeker wanneer ze pup zijn.

De Australian Labradoodle is slim en gevoelig. Daardoor voelen ze blindelings stemmingen aan. Jouw hond zal het bijvoorbeeld merken als jij stress of depressieve gevoelens hebt.

Maar door dit empathisch vermogen wat ook al bij een pup aanwezig is kan je Australian Labradoodle ook snel overprikkeld raken.

Leer je Australian Labradoodle dus goed kennen, herken de stress signalen van jouw Australian Labradoodle en zorg naast voldoende fysieke en geestelijke uitdaging ook voor regelmaat en rust.


Bij het opvoeden van je pup is de rolverdeling tussen baas en hond belangrijk. Jij bent de baas! En voor het hele gezin geldt dat iedereen dezelfde regels hanteert . Doordat je Australian Labradoodle slim is zal hij, als er niet dezelfde regels worden gehanteerd daar zeker gebruik van gaan maken door zo veel mogelijk ondeugende streken te laten zien en dan kan het een behoorlijk eigenwijze en vervelende hond worden.


Wij vinden het belangrijk dat je met je pup naar een goede puppyschool gaat en ja ook als je al ervaring hebt met het opvoeden van je pup...

Vaak ben je met een pup vanaf twaalf weken welkom op een cursus dit i.v.m. alle inentinentingen die een pup nodig heeft.


Wil je echt een goede start maken met je pup raden wij een hondenschool aan waarbij de mogelijkheid is om de eerste weken thuis training te krijgen, met de komst van een pup komen ook de eerste en daarna nog vele vragen. 

Hoe pakken we het aan, wat mag hij wel en wat niet, hoe herken ik stress signalen, wat kan ik mijn leergierige pup al aanbieden, waarom bijt hij in handen en voeten, hoe leer ik mijn pup om zijn rust te vinden of welke commando's kan ik hem al leren.

Juist door de juiste start te geven ... zal je Australian Labaradoodle uitgroeien tot dat lieve, sociale maatje

bottom of page