top of page
puopyculture.png

Puppy Culture, wat is dat eigenlijk?

Puppy Culture

Puppy Culture (PC) is een intensief, grotendeels wetenschappelijk onderbouwd, programma voor de periode van late dracht tot en met week 12, het einde van de socialisatieperiode. Doel is om de pups in deze cruciale periode een dusdanig goede start te geven dat ze fysiek en mentaal zo goed mogelijk in hun vel zitten aan het eind van de socialisatieperiode en dat ze een aantal basisdingen al kennen voor ze naar hun nieuwe eigenaar gaan.

wobbel_edited.jpg

 Als fokker heb je een hoop invloed op de rest van het leven van de pups.

Pups doorlopen een aantal fases. De prenatale fase, de neonatale fase, de overgangsfase en de socialisatiefase. In deze verschillende fases ontwikkelen de verschillende zintuigen en emoties zich. In de socialisatiefase zijn ook weer een aantal belangrijke momenten zoals het ontstaan van de emotie, angst rond week 5 en een ‘angstfase’ rond week 8. Puppy Culture helpt mij om die fases te herkennen voor iedere individuele pup en geeft mij als fokker handvaten wat ik in deze fases kan doen (en moet laten) om zo goed mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden van de verschillende fases.

foto job.jpg

Verschillende onderdelen van de Puppy Culture

Puppy Culture programma bestaat uit verschillende onderdelen zoals de  ENS methode (early neurological stimulation), het aanbieden van verrijkingselementen, het aanbieden van coördinatie en balans oefeningen, het stimuleren van een snel herstel na schrikken, aandacht voor zindelijkheidstraining, benchtraining, nieuwe sociale ontmoetingen , het oefenen van het lopen aan de riem. En een Puppy Party in week 6  en met 7 weken een bezoek van Inge Dierenfysiotherapeut en chiropractor

foto job.jpg
bottom of page